Concert 2 radio van ander model plaatsen

Audio - Video - Navigatie
Duckman
Audi A2 clublid
Berichten: 102
Lid geworden op: 25 jun 2021, 12:53
Locatie: Apeldoorn
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

11 okt 2021, 11:01 1 x

Heeft er hier iemand ervaring met het plaatsen van een Audi Concert 2 radio van een A3 of een A4 in een A2?

Ik heb gedoe met de volumeknop van mijn Chorus 2 radio en kom er niet achter of het chipje solderen ook werkt voor dit type. Overal staat Chorus 1 en Concert 1 bij en niet model 2. Wellicht weet ook iemand of dat chipje wat je kan kopen en solderen werkt om de volumeknop weer normaal te laten werken ook werkt voor e Chorus 2...

Nu overweeg ik een Concert 2 radio te kopen en die over te plaatsen, er staan best wel wat Concert radio's te koop die afkomstig zijn uit een A3 of A4 waarvan ik het front dan over kan zetten omdat die wat breder zijn maar achter het frontje hetzelfde zijn.

Maar, ik lees op een engels forum dat er dan nog iets in VCDS gedaan moet worden om het helemaal te laten kloppen. Iemand hier ervaring mee?
Gebruikersavatar
TJT
Berichten: 506
Lid geworden op: 18 jun 2019, 15:11
Locatie: Utrechtse Heuvelrug
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

11 okt 2021, 11:21 2 x

Ik meen mij te herinneren dat een Concert 2 van een A6, A8 en TT toepasbaar zijn op de A2. Het heeft voornamelijk te maken met de taal van het canbus netwerk dat overeen moet komen, maar voor extra zekerheid kun je het beste bij @DED@2 zijn.
Gebruikersavatar
kobus1978
Audi A2 cluborganisatie
Berichten: 797
Lid geworden op: 17 jan 2018, 08:57
Locatie: Almere
Motortype: AUA (1.4 benzine 75pk)

11 okt 2021, 11:22 2 x

Heb in het verleden wel eens een radio uit een A3 gekocht, geplaatst en geen problemen ondervonden. Ik heb toen het frontje van de radio aangepast met een schijfschuurmachine.
De definitie van een auto of automobiel ('zelfbewegend', namelijk rijtuig zonder trekdier) (automobiel uit Grieks auto- 'zelf' en Latijn mobile 'bewegend') is een zelfstandig voortbewegend, rijdend vervoermiddel.
Gebruikersavatar
TJT
Berichten: 506
Lid geworden op: 18 jun 2019, 15:11
Locatie: Utrechtse Heuvelrug
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

11 okt 2021, 11:33 2 x

Heb ik ook gedaan, maar bij mij ging de radio niet aan en uit via het contactslot. Kwam doordat de canbus-taal van een A3 afwijkend is t.o.v een A2.
DED@2 heeft toen een Chorus 2 geplaatst, bedoeld voor een A2 en toen was het probleem opgelost.
Duckman
Audi A2 clublid
Berichten: 102
Lid geworden op: 25 jun 2021, 12:53
Locatie: Apeldoorn
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

11 okt 2021, 11:38 0 x

Ik kan het engelse topic helaas niet terugvinden maar las iets over de EQ die dan niet goed zou zijn. Nu heb ik alleen voorin geluid bij mijn A2 dus dat gaat dan misschien wel prima werken plug and play...

Ook las ik hier of ergens anders iets over dat de chip achter de volumeknop vanaf een bepaald bouwjaar aangepast is en dat dan dat gedoe met de knop ook over is. Weet iemand of dat zo is?
Duckman
Audi A2 clublid
Berichten: 102
Lid geworden op: 25 jun 2021, 12:53
Locatie: Apeldoorn
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

11 okt 2021, 11:39 0 x

TJT schreef:
11 okt 2021, 11:33
Heb ik ook gedaan, maar bij mij ging de radio niet aan en uit via het contactslot. Kwam doordat de canbus-taal van een A3 afwijkend is t.o.v een A2.
DED@2 heeft toen een Chorus 2 geplaatst, bedoeld voor een A2 en toen was het probleem opgelost.
De Chorus 2 heb ik er in zitten maar de volumeknop is zeer gevoelig, alleen heel zachtjes draaien werkt om wat aan het volume te doen. Als je wat harder draait dan gaat ie meestal op volume 0
Gebruikersavatar
Peter_Maathuis
Moderator
Berichten: 1973
Lid geworden op: 10 nov 2015, 20:42
Locatie: Valkenswaard
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

11 okt 2021, 22:31 2 x

Het topic dwaalt wat af: een Concert voor A4 (8E0...) werkt prima in de A2, alleen het in- en uitschakelen via de contactsleutel werkt niet (inderdaad als gevolg van ander CANbus dialect).

Een Concert (of Chorus) radio heeft een versterker voor 2 kanalen, L en R voor. Maar hij kan wel een versterker aansturen (normaal ingebouwd in het geheime vak aan passagierszijde) om L en R achter van geluid te voorzien.

Een RNS-E navigatiesysteem moet, om te werken in een A2, worden geconfigureerd alsof ie in een A6 zit. Een Concert-radio is (bij mijn weten) niet te coderen op een ander model Audi. Dus zelf de aan/uit-knop bedienen of een uurtje wachten, dan gaat ie vanzelf uit :mrgreen:
Gebruikersavatar
Spinazie
Forum beheerder
Berichten: 948
Lid geworden op: 15 jan 2018, 11:45
Locatie: Nijmegen
Motortype: AUA (1.4 benzine 75pk)

12 okt 2021, 10:21 0 x

Ik heb de discussie over de krakende volumeknop even afgesplitst naar viewtopic.php?f=8&t=9790 zodat de focus hier kan blijven op het plaatsen van een ander type Concert radio.
Gebruikersavatar
TJT
Berichten: 506
Lid geworden op: 18 jun 2019, 15:11
Locatie: Utrechtse Heuvelrug
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

13 okt 2021, 09:47 0 x

Je zou van deze radio het frontje passend moeten maken, even kunnen vragen van welke Audi deze afkomstig is en natuurlijk is niet gezegd dat deze radio geen problemen heeft met de volumeknop, maar het is wel absoluut een koopje en daarom het delen waard:
https://link.marktplaats.nl/m1760184899 ... nt=app_ios
Duckman
Audi A2 clublid
Berichten: 102
Lid geworden op: 25 jun 2021, 12:53
Locatie: Apeldoorn
Motortype: BBY (1.4 benzine 75pk)

13 okt 2021, 09:55 0 x

Zoiets was idd mijn gedachte :mrgreen:

Maar dan heb ik wel de code nodig toch?
Plaats reactie