Navigatie APP Routes voor route begeleiding tijdens toertochten.

Meetings en Evenementen
Gebruikersavatar
kobus1978
Audi A2 cluborganisatie
Berichten: 838
Lid geworden op: 17 jan 2018, 08:57
Locatie: Almere
Motortype: AUA (1.4 benzine 75pk)

30 sep 2021, 21:52 1 x

Gebruikershandleiding Routes

-Video: Installatie en instellingen (Engels)
-Open GPX/KML-bestanden of voer een coördinaat in
-Start navigeren of een simulatie
-Pauzeer/stop met navigeren of opnemen
-Andere knoppen en functies

INSTALLATIE EN SETUP VAN ROUTES

Download link PlayStore
Externe download link

Het is erg belangrijk dat u uw mobiel correct instelt zodat routes goed kan werken. Vooral de batterij instellingen zijn vaak een reden waarom een ​​navigatie of opname niet goed werkt. Deze video helpt je om mobiel juiste in te stellen na installatie, bekijk deze dus even goed.


OPEN GPX / KML-BESTANDEN of VOER EEN CORDINAAT IN

Op uw Android-telefoon kunt u op verschillende manieren gpx- of kml-bestanden openen:
Bestandsknop.png
Bestandsknop.png (16.27 KiB) 299 keer bekeken
Openen binnen Routes: Met de rode bestandsknop kunt u de op uw mobiele telefoon geïnstalleerde bestandsbrowser openen, naar de locatie navigeren (bijv. Downloads) en de te laden route markeren.
Openen van buiten Routes: U kunt ook rechtstreeks naar uw bestandsbrowser gaan, geïnstalleerd op uw Android-telefoon, en het gedownloade GPX- of KML-bestand selecteren. Routes detecteert het bestandstype, opent en laadt de geselecteerde route. Het kan zijn dat je meerdere apps op je telefoon hebt geïnstalleerd, waarna je wordt gevraagd Routes te kiezen om het geselecteerde bestand te openen.

START NAVIGATIE OF EEN SIMULATIE

Als een route uit een GPX- of KML-bestand is geladen heeft en op de kaart wordt weergegeven, kunt u de blauwe navigatieknop gebruiken om de route te begeleiden (eenvoudig klikken).
Blauwe navigatieknop.png
Blauwe navigatieknop.png (18.64 KiB) 299 keer bekeken
De route start wanneer je in de buurt van de startcoördinaat bent of Routes detecteren dat je al op de baan bent.
Als alternatief kunt u de blauwe navigatieknop gebruiken om eerst een simulatie van de route te starten (lang indrukken). De simulatie helpt je om je te oriënteren langs de geladen route, informatie te krijgen en je route goed te plannen. Meer dan 3 modi kunt u de snelheid en kaartzoom regelen. Verder kunt u vrij de positie binnen de route kiezen. Als je een internetverbinding hebt, worden alle benodigde kaarttegels tijdens de simulatie opgeslagen en zijn ze vervolgens offline beschikbaar.

PAUZE/STOP MET NAVIGEREN OF OPNEMEN

U kunt een navigatie of opname pauzeren door op de pauzeknop te drukken. Om te voorkomen dat de pauzeknop in je broekzak per ongeluk wordt geactiveerd, hebben we een veiligheidsschuif ontworpen. Je trekt de rode knop naar rechts om eindelijk te pauzeren. Daarna geeft een ander display u de mogelijkheid om de navigatie of opname voort te zetten of definitief te stoppen.
Pauzeknop.png
Pauzeknop.png (18.26 KiB) 299 keer bekeken

Huidige positie op de kaart

De knop "Mijn huidige positie op de kaart" toont de huidige draairichting van de kaart, waarbij de rode pin het noorden aangeeft (niet te verwarren met die van het kompasnoorden). De blauwe stip in het midden verschijnt wanneer uw huidige positie gecentreerd is op de kaart. Een enkele klik op de knop draait de kaart naar het noorden als dat niet het geval is.
Huidige Positie.png
Huidige Positie.png (2.13 KiB) 299 keer bekeken

Bron: www.routes-navigation.de voor meer informatie.
De definitie van een auto of automobiel ('zelfbewegend', namelijk rijtuig zonder trekdier) (automobiel uit Grieks auto- 'zelf' en Latijn mobile 'bewegend') is een zelfstandig voortbewegend, rijdend vervoermiddel.
Plaats reactie